Mit kaffe udstyr 

Kaffekværn: Rancillio Rocky, rigtig lækker kværn, kan kværne fra helt fin espresso til meget grov presso filter kande kaffe.

Dette bør være det første du investerer i, køb aldrig en kværn med blender knive, du vil ikke være i stand til at styre størrelsen af de enkelte korn, hvilket er alfa og omega, for en god kop kaffe.

Kafferister: i - Roast 2, lækker kafferister, som dog kun kan tage 160g pr. ristning. Lidt dyr, men sviner næsten ikke og laver en flot ensartet ristning. I toppen sidder et godt konfetti filter, nemt at tømme efter brug.

Alternativt kan man riste i sin egen ovn, læg de grønne bønner i et lag, og rist ved 200 grader, ulempe: lysforhold gør at det er svært at vurdere hvornår bønnerne har den rigtige farve, og huset lugter grimt efter en ristning.

En bedre metode er at riste bønnerne i en rustfri skål med en alm. varme blæser, dette gøres udendørs, fordele: Man kan riste i større portioner, lugt og svineri holdes udendørs. Omrøres under ristning med en alm. træ grydeske.

Når man rister grønne kaffebønner, popper bønnerne 2 gange under processen, hver bønne afgiver derved noget konfetti, som sviner en del. Konfettien skal blæses væk før man hælder bønnerne i en passende lufttæt beholder.

Klik på billedet herover for at downloade et filmklip af risteren i drift. 

 

 

Mit brygge udstyr:

  • Vitudurum V4, lækker espresso maskine med 2 kedel system, der gør at man kan lave damp, til opskumning af mælk med det samme, efter du har trukket en kop espresso.
  • Swiss gold kaffefilter, metal filter belagt med guld, kan også anvendes i alm. kaffemaskine. fjerne/tilføjer ingen smag til kaffen.
  • En stempel filterkande, dejlig måde at lave kaffe på. Er iøvrigt den metode der kommer nærmest til den metode de profesionelle kaffe producenter anvender ved prøvesmagninger. ( bland vand og kaffe pulver, vent, drik. )

Joker: Fanatisk er jeg ikke, derfor vil jeg da lige nævne at en kop instant pulver kaffe drikkes jævnligt herhjemme også, igen skal man blot vente lidt med at hælde det kogte vand over, til temperaturen er nede på ca 90 - 94 grader. Har set at man i dag kan købe en el kogekeddel med indbygget termometer, absolut en måhave ting til næste gang. :-)